Fængslet for snyd med festivalbilletter

Retten i Kolding fængslede ved middagstid en 33-årig mand fra Varde og en jævnaldrende kvinde fra Vejle i fire uger for omfattende svindel med festivalbilletter. Flere end 200 skønnes at være ramt af bedrageriet.

Onsdag ved middagstid blev sagens hovedmand, en 33-årig mand, anholdt på hans adresse i Varde, og i nat anholdt Sydøstjyllands Politi medgerningsmanden, en 33-årig kvinde fra Vejle, i Kastrup Lufthavn.

Begge er sigtede for bedrageri ved at handle med fiktive festivalbilletter på internettet.

De to anholdte er mistænkt for at have benyttet den samme metode i alle bedragerierne, nemlig at sætte de fiktive billetter til salg på internettet og aftale pris via sms eller telefonisk med køberen.

- Bagmændene har så gjort brug af det, vi kalder et muldyr, og muldyret er en person, som har givet sine egne kontooplysninger til bagmændene. Herefter har køberne sat penge ind på denne konto, og bagmændene har delt pengene med muldyret. Festivalbilletterne kom dog aldrig frem med posten til køberne, og i løbet af foråret begyndte vi at modtage anmeldelser om dette, fortæller politikommissær Jens Møller Pedersen fra Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi arbejder lige nu med ca. 200 anmeldte forhold af denne type - til et samlet udbytte på foreløbigt omkring en halv million.

- I bund og grund kan jeg blot opfordre til, at man bruger den sunde fornuft, når man handler på internettet, slår politikommissær Jens Møller Pedersen fast.