SF'er: Bios lyver om vagtplaner

Politikere og embedsmænd i Region Syddanmark mødes søndag for at følge op på forlydender om kaotiske tilstande i ambulanceselskabet Bios. TV SYD er kommet i besiddelse af en mail, SF'eren Ida Damborg har sendt til regionsrådet.

Rygter om brud på overenskomster og arbejdsmiljøloven svirrer i luften i disse dage. Søndag forsøger regionspolitikerne Syddanmark at finde ud af, om der er hold i rygterne.

SF'eren Ida Damborg stemte i sin tid imod beslutningen om at hyre Bios, og TV SYD er kommet i besiddelse af en mail, som hun lørdag formiddag sendte til alle sine kolleger i regionsrådet. Her udtrykker hun sin bekymring for Bios' vagtplaner.

- Jeg tror, Bios lyver om deres vagtplaner. Jeg ved ikke, hvor du har mailen fra, men jeg vil godt stå ved, at jeg har sendt den. Det gjorde jeg, fordi jeg efterhånden får så mange mails fra borgere, der er bekymrede. De fortæller mig, at tingene ikke virker i Bios, siger Ida Damborg søndag til TV SYD.

Hun skriver bl.a i sin mail:

"Jeg har med de mails, jeg vedlægger, tro på, at de meldinger jeg får om at 1 beredskab i Sønderborg i denne uge ikke var køreklar i 4 timer, idet der ikke var mødt nogen ambulanceredder ind - men kun assistenter."

Politikere har sat embedsmændene i Region Syddanmark stævne søndag for at få en forklaring på, om de har fået et retvisende billede af situationen i Bios.

- Enten lyver Bios igen eller også får vi ikke hele sandheden fra forvaltningen. Og begge dele er lige skræmmende, siger Ida Damborg til TV SYD og tilføjer:

- Jeg tror ikke, at forvaltningen hemmeligholder noget. Bios ved godt, hvor alvorlig situationen er nu. De ved godt, at de ikke lever op til det, de skal, siger Ida Damborg, der sendte sin mail til regio