Bios rykker ud til tiden trods kritik af vagtplaner

Trods kritikken af vagtplanerne i Bios, så er ambulancerne fremme på den aftalte tid. Det viser opgørelsen af de såkaldte respons-tider de første fem dage, som Bios har kørt ambulancerne i store dele af Syd- og Sønderjylland, oplyser Region Syddanmark.

Ambulancernes responstider i de første fem dage - tirsdag til og med lørdag - der er gået, siden BIOS og Responce overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark, ser fornuftige ud. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse

Formandskabet i Region Syddanmark, der består af regionsrådsformand Stephanie Lose (V), 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S) og 2. næstformand Thies Mathiasen (DF), fik sammen med formanden for det præhospitale udvalg Thyge Nielsen søndag en mundtlig redegørelse for status på ambulancekørslen i Region Syddanmark siden 1. september, hvor BIOS og Responce overtog opgaven. Redegørelsen blev givet af regionens to sundhedsdirektører Jens Elkjær og Per Busk.

De to sundhedsdirektører understregede, at responstiderne for de første fem dages kørsel ligger fornuftigt og inden for den margin, som Falck præsterede i de sidste tre måneder før BIOS og Responce overtog opgaven med ambulancekørslen. Responstiden er tiden fra, at vagtcentralen modtager et alarmopkald til ambulancen er fremme.

På samme møde blev også kritikken af vagtplanerne hos Bios drøftet.

Hele regionsrådet bliver i morgen tirsdag orienteret om den aktuelle status på ambulancekørslen.