Folk ligner spøgelser, når de hører, hvad færgen koster

Forpagteren af Kellers Badehotel og Spisehus på Fanø, Lars Sejerup oplever turisternes reaktion på de høje færgepriser. Og det koster ham kunder hvert år fortæller han mandag til TV SYD. I dag får han politisk besøg.

- Tit når folk kommer hos os, så ligner de jo sådan nogle spøgelser, fordi de lige er gået op for dem, hvad det koster at komme herover med færgen, siger forpagteren af Kellers Badehotel og Spisehus, Lars Sejerup mandag til TV SYD.

Lars Sejerup vurderer at han kunne ansætte to ekstra medarbejdere, hvis færgebilletterne var væsentligt billigere.

- Jeg oplever at folk de aflyser arrangementer, når de lægger prisen på middagen sammen med prisen på færgebilletten. Så vil de hellere spare de penge, eller bruge dem på at få 5 retter i stedet for at få 3 retter hos os, siger Lars Sejerup til TV SYD.

Mandag får han besøg af folketingspolitikeren Christian Rabjerg Madsen (S) og Fanøs borgmester, Erik Nørreby(V). De to politikere prøver at få overbevist regeringen om at bevilge i alt 130 millioner kroner til at sænke priserne på færger til øerne.

Da der var lynhøring om sagen den 1. september, var der ellers lys i horisonten, da Social og Indenrigsminister Karen Ellemann sagde, at man var "ved at finde en løsning" på sagen om de dyre færgebilletter men sagen er langt fra afgjort.

Med besøget på Kellers Badehotel og Spisehus håber Christian Rabjerg Madsen at få nye gode argumenter på bordet, som han kan bruge i finanslovsforhandlingerne. - Jeg er nervøs for, at Venstre ikke lever op til deres løfter fra valgkampen vedrørende billigere færgebilletter, skriver Christian Rabjerg Madsen mandag i en mail til TV SYD.