Varde-budget uden de røde

Fire partier sammen om nej til skattestigning og ja til mindre forberedelsestid for skolelærerne.

Det var med megen beklagelse, at de fire partier - Venstre, de konservative, Dansk Folkeparti og de radikale - havde fundet frem til et budget uden Socialdemokratiet og Enhedslisten. Der er nærmest tradition i Varde for et meget bredt budgetforlig.

- Jeg tror, at et tæt samarbejde på tværs af partierne ville give de bedste løsninger. Det er mit indtryk, at det er forholdsvis mindre uenigheder, der skiller os, sagde Erik Buhl, Venstres borgmester, til TV SYD efter pressemødet i eftermiddag på rådhuset.

De konservatives Niels Christiansen:

- Det er Socialdemokratiet og Enhedslisten, der holder sig udenfor.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra gruppeformand Kjeld Anker Espersen, men Enhedslistens enlige repræsentant i byrådet, Arne Lindberg Callesen sagde efter pressemødet til TV SYD:

- Vi havde gerne set en skattestigning på 0,2% som havde svaret til 16 mio. kr. og at man tog mere fra kassebeholdningen som er meget stor, end at spare på en række vigtige områder.

Han pegede især på en besparelse på 1,3 mio. kr. til "understøttet undervisning" og på, at lærerne fra 2016/17 skal undervise en halv time mere om ugen.

De radikales enlige repræsentant i byrådet Holger Grumme, var heller ikke begejstret over, at lærerne snart får mindre forberedelsestid, men henviste til en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening. Den viser, at folkeskolelærerne i Varde Kommune underviser 5.-mindst i Danmark.