Responce-reddere savner holdbar løsning på Bios-vagtplaner

Redderne i Responce, der står for ambulance-kørslen i Trekantområdet, savner en holdbar løsning på problemerne med at få Bios-vagtplanerne til at hænge sammen. Responce løser ved hjælp af tilkøbte beredskaber nemlig mange af de ambulanceopgaver, som Bios ikke kan besætte, hvad der medfører masser af overarbejde for Responce-redderne.

Responce-reddernes tillidsfolk har sendt et åbent brev til medlemmerne af Region Syddanmark forud for tirsdagens møde i regionsrådet om netop hele situationen omkring ambulance-kørslen i regionen. De er utilfredse med den megen overtid, de bliver pålagt, fordi de skal levere ekstra fire beredskaber i Bios ambulanceområder.

- Vi undrer os over, at vi skal levere alle de ekstra beredskaber, og at vi dermed bliver bedt om overarbejde, når Bios åbenlyst ikke til fulde lever op til deres kontraktlige forpligtelser. Vi kan ikke se, at det kan fortsætte, skriver Stefan Fyhn.

Tidligere i dag gav Stephanie Lose, der er regionsrådsformand i Region Syddanmark, udtryk for, at Responce selv har budt ind med de ekstra ambulancer, og at ejerne må tage stilling til, hvordan man sikrer de nødvendige ressourcer. Regionsrådsformanden er dog enig i, at den nuværende løsning ikke er holdbar på lang sigt.

Ambulanceselskabet Responce blev i april overtaget af Falck. Det skete efter, at Falck havde mistet driften af ambulancerne i hele Region Syddanmark til Bios og Responce.

Nedenfor kan du læse brevet fra Responce-reddernes tillidsfolk i dets fulde længde.