Politiet advarer: Tyve stjæler dine penge med en clips

Den seneste tid har Sydøstjyllands Politi oplevet mange sager, hvor tyve har blokeret hæveautomater for at tage pengene, når bankkunden er gået tomhændet hjem.

Måske er hæveautomaten løbet tør for kontanter? Eller teknikken er gået i kludder? Der er mange mulige løsninger, når man står foran en hæveautomat, men pengene, man har bedt om, ikke kommer ud.

Men nu advarer Sydøstjyllands Politi om, at der kan være en anden og mere træls forklaring. Der har nemlig for nylig været flere af sådanne tilfælde, som viser sig at være tyveri fra pengeautomater, i politikredsen.

Seddelskuffen i pengeautomaten bliver blokeret af et instrument, for eksempel en papirclips, der er sat ind i den for at holde pengene tilbage. Når kunden er gået fra hæveautomaten - uden pengene - har gerningsmændene fjernet clipsen og hentet kontanterne.

- Vi ser det en gang imellem, og her på det seneste har der så været flere tilfælde, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Svend Pedersen, til TV SYD.

Typisk er det ikke muligt at se den påmonterede clips i pengeskuffens hæveautomat, inden man begynder at hæve penge. Derfor er opfordringen at kontakte politiet, hvis du oplever uregelmæssigheder, når du hæver penge i en pengeautomat næste gang - og ikke blot vente, til banken åbner.

- Alternativt kan man se efter, om der sidder noget synligt, man kan få ud. Hvis man kan det, så kommer pengene ud efterfølgende, forklarer vagtchefen.