25-årig dødsbilist havde både alkohol og kokain i blodet

25-årig bilist var ifølge sin egen forklaring påvirket af både alkohol og kokain, da han natten til lørdag kørte frontalt ind i en modkørende bil på Allégade i Horsens, hvorved en 30-årig mand blev dræbt. Den 25-årige er i et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den 25-åriges indtag af alkohol og kokain kom frem i et grundlovsforhør i Horsens lørdag eftermiddag.

Den 25-årige bilist ønskede ikke at udtale sig i retten, hvorfor anklager Morten Rasmussen i stedet fremlagde  den forklaring, som den 25-årige har givet ved afhøring af politiet.

TV SYDs udsendte reporter fortæller, at den 25-årige blev ført ind i retslokalet siddende i en kørestol på grund af de kvæstelser, som han har fået ved ulykken.

Dødsulykken skete kort før klokken 04 på Allégade midt i Horsens, hvor to personbiler stødte sammen.

Den 25-årige mand fra Horsens mistede i høj fart herredømmet over sin bil og kom over i den modsatte kørebane og ramte en anden bil med den 30-årige ved rattet.

Det frontale sammenstød var så voldsomt, at den 30-årige blev dræbt på stedet. En bilinspektør har på baggrund af tekniske undrsøgelser anslået hastigheden i ulykkesøjeblikket til mindst 89 km. i timen og maksimalt 99 km. i timen.

Ifølge den 25-åriges forklaring til politiet, som anklageren gengav i retten,  havde den 25-årige drukket et stort kvantum alkohol og indtaget kokain, inden kørslen. 

Forud for kørslen havde den 25-årige været til først en julefrokost fra klokken 15 fredag eftermiddag, derefter spist en middag og siden været på diskotek. Undervejs havde han drukket flere øl, 12 Breezers og indtaget noget kokain.

Han var noget påvirket kommet hjem ved 03-tiden, kom i et skænderi med sin kæreste og havde taget bilen og kørt i vrede, hvorefter han ikke huskede mere, før han vågnede op efter ulykken, lød forklaringen til politiet. Forklaringen blev fremlagt i grundlovsforhøret, hvor dommmeren besluttede at den 25-årige skulle varetægtsfængsles i fire uger sigtet for bl.a. uagtsomt manddrab og kørsel i en tilstand, hvor han var påvirket af både alkohol og kokain. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.