Politiet har anholdt og sigtet 32-årig for numsegramseri

Syd- og Sønderjyllands Politi håber at være kommet et stort skridt nærmere opklaringen af en sag om en seriekrænker i Esbjerg.

Kort før klokken 22 søndag aften blev en 32-årig mand anholdt.

Det skete kort tid efter, at endnu en kvinde i Esbjerg netop havde anmeldt, at hun var blevet befølt på bagdelen af en cyklende mand, da hun kom gående i Nørregade.

Den 32-årige mand blev anholdt i nærheden på baggrund af kvindens beskrivelse af ham. Både fremgangsmåde og mandens udseende svarer til forklaringer fra op mod 20 kvinder, der har været udsat for noget lignende de seneste måneder, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

- Selvom den 32-årige nægter både den konkrete episode søndag aften og de mange andre tilfælde, går vi nu i gang med at tjekke mandens færden omkring alle de anmeldelser, som vi har fået, oplyser politikommissær Peder Jessen, der leder politiets lokale efterforskningscenter i Esbjerg.

Alle kvinder skal afhøres igen

Den formodede gerningsmand har afgivet forklaring og er løsladt, mens sagen efterforskes.

- De mange krænkede kvinder skal nu alle afhøres igen og kigge på fotos af den 32-årige mand - og det vil tage os et stykke tid at nå igennem, siger Peder Jessen.

De omkring 20 tilfælde af numsegramseri har fundet sted siden begyndelsen af december. Mellem jul og nytår døbte politiet manden "Numsegramseren" på grund af hans fremgangsmåde.