38-årig litauer fængslet for jalousi-drab

En 38-årig mand fra Litauen blev fredag eftermiddag fængslet i fire uger. Han sigtes for jalousi-drab på sin eks-hustru på en ejendom på Ringivevej ved Give torsdag morgen. Han nægter sig skyldig, men kærede ikke fængslingen.

Den 38-årige blev anholdt kl. 19 - sammen med sin lillebror.

Dommer Laila Nitschke valgte ikke at lukke dørene. TV SYD og Ekstra Bladet protesterede mod dørlukning, som begæret af anklageren.

Det fremgik at retsmødet, at der er tale om et ægteskabeligt drama. Den 38-årige kvinde ville skilles og var flyttet fra manden med parrets to børn - en dreng og en pige.

Fundet nøgen

Kvinden blev fundet nøgen under to dyner med hovedet i fodenden af sengen. Blod fra mund eller næse var løbet ned over hendes overarm.

TV SYDs reporter i retten fortæller, at sønnen har forklaret til politiet, at den 38-årige tog kvælertag på ham og slog hans mor flere gange.

Den dræbte kvinde flyttede med sine børn ind hos sin nye kæreste på Ringivevej 90. Kæresten forsøgte at ringe hende op ved middagstid torsdag. Han fik en nabo til at køre til ejendommen. Han kom til en låst dør - og nøglen lå under en nisse ved døren. Det plejer den.

Det var naboen, der fandt kvinden død.

Måske kvalt?

Retsmedicinerne kan ikke umiddelbart fastslå dødsårsagen.

Men de mærker, der er fundet på hals og halsregionen samt punktformede blødninger i øjnenes bindevæv og på indersiden af læberne tyder på, at kvinden er blevet kvalt.

Eller som lægerne udtrykker det:

- Man kan ikke udelukke, at døden kan skyldes en traumatisk kvælning ved vold mod hals.

Obduktionsrapporten er foreløbig. Der skal laves flere undersøgelser.

Truende sms'er

Den 38-årige mand har angiveligt truet kvinden på livet ved flere lejligheder.

Han har bl.a. skrevet flere truende sms'er. F.eks. med teksten: Du er heldig. Du får en nem død.

Eller: Dø selv, du luder.

Voldsomt ordvalg

Den 38-årige bruger meget voldsomme ord i sine trusler.

Anklageren fremlagde bl.a. trusler som "Forbander dig, du tæve!" og "Jeg beder en bøn at du skal krepere".

Undergrundlovsforhøret, sad den 38-årig mand, som var klædt helt i sort, roligt. Han ømme sig på sin venstre hånd og lillefinger. Hans arme bar tydelige mærker efter håndjern. Manden beskrives som robust bygget - med store næver.

Fundet kl. 12.42

Den 38-årige kvinde blev fundet kl. 12.42 torsdag. Og den jævnaldrende mand og hans lillebror, som er 28 år, blev anholdt ved 19-tiden.

På grund af omstændighederne ved fundet af den døde kvinde, har politiets teknikere samlet spor på stedet.

Den 28-årige bror blev i første omgang sigtet for medvirken. Den sigtelse har politiet frafaldet og den 28-årige er løsladt.

Kritik af vidner

Den 38-årige fik selv ordet, inden dommer Laila Nitschke trak sig tilbage for at votere. Her forsøgte han at miskreditere de vidner, som politiet havde fundet. Han nævnte også, at den dræbte kvinde tog meget hjertemedicin.

Dommer Laila Nitschke lagde vægt på, at den sigtede har sendt adskillige dødstrusler på telefon. Hun lagde især vægt på, at den seneste dødstrussel skulle være faldet under et møde ved Statsforvaltningen så sent som tirsdag.

Hun lagde også vægt på, at der er risiko for at han vil forsøge at påvirke vidner, herunder parrets to børn. Dommeren nævnte også, at det faktum, at manden har boet i Danmark i 10 år - og ikke taler dansk - giver grund tila t frygte, at han vil flygte til Litauen for at undgå retsforfølgelse i Danmark.

Den 38-årig litauer kærede ikke fængslingen.