Drikker masser af øl mens de cykler

Øl-cyklen kommer til Flensborg. 16 kunder kan jolle en tur rundt i byen, mens der bliver spillet musik og skænket store fadøl.

Det minder om promille-kørsel, men styrmanden holder sig ædru.

Flensborg Avis oplyser, at der er siddepladser og pedaler til 16 personer og fire hjul, så apparatet ikke vælter ved slingrende kørsel. Hamborg har allerede en Øl-cykel, og det er her, flensborgeren Marcus Lohse har fået ideen.

Marcus er chauffør

- Jeg tænkte straks, at det lige er noget for flensborgerne, siger Markus Lohse til Flensborg Avis. Han sender øl-cyklen af sted her i foråret, og hvis nogen er interesseret, kan den lejes ud til private formål. Men det bliver Marcus Lohse, der styrer det rullende værtshus. Han vil ikke have skandaler.

- I sidste uge kørte jeg med en lånt cykel, og det gik godt, siger han til Flensborg Avis. Helt så fulde bliver folk nu heller ikke. Det gælder nok mest om at blive set på den, tilføjer han.

Grog om vinteren

Marcus Lohse regner med at køre hele året. De cyklende bar-gæster har tag over hovedet, så det gør ikke noget, at det regner, og hvis det bliver koldt, kan man jo servere noget varmt. Glühwein eller Grog.

Øl-cyklen har plads til 16 siddende og cyklende kunder. Der er fadøls-anlæg med øl, som kunderne vil have det. Der bliver så godt som ingen kørsel op ad bakke. For det første fordi øl-cyklen vejer en ton. For det andet, fordi der ikke er nogen grund til at udmatte kunderne.         
   
Der er ikke toilet på cyklen.