Se video af løberne: 500 hyggede sig med maraton

Søndag formiddag deltog omkring 500 løbere i "Dr. Nielsen Vinterhygge Maraton" i Vejle Ådal.

Det er Vejle Idrætsforening og DGI Huset Vejle, der står bag løbet. Det blev skabt i år 2010 som en trods-reaktion mod de store kommercielle maratonløb ude i verden. Og det har siden udviklet sig til at blive Danmarks 3. største maratonløb.

quote

Deltagerantallet aldrig været et mål i sig selv. Det har målet om hygge og fællesskab til gengæld.

Niels Præstiin, løbsarrangør, Vejle Idrætsforening 

- Deltagerantallet aldrig været et mål i sig selv. Det har målet om hygge og fællesskab til gengæld, siger Niels Præstiin fra Vejle Idrætsforening, der har været til at afvikle løbet alle 10 gange.

Først maraton, så fællesspisning

Løbet er blevet en klassiker i maratonmiljøet i Danmark. Det skyldes hyggen og ikke mindst fællesspisningen efter løbet.

Selve løbetiderne betyder ikke så meget i  "Dr. Nielsen Vinterhygge Maraton", der har start og mål ved DGI Huset Vejle og vendepunkt ved Bindeballe Købmandsgård ude i Vejle Ådal.

Man kan nøjes med at løbe halvdelen af ruten

2019-udgaven af løbet satte deltagerrekord med omkring 500 løbere. De 138 af dem løb som par og delte maraton-distancen. Den ene i parret løb således første halvdel af ruten frem til Bindeballe Købmandsgård, og den anden løb resten.

Der var også 70 frivillige hjælpere i aktion.

- Vi er glade for den store deltagelse og lover, at vi er klar igen med løb nr. 11 til næste år, siger Niels Præstiin fra Vejle Idrætsforening.