Vikinge-marked ved Harald Blåtands grav

En flok glade, gæve vikinger fra hele landet gæster i denne weekend Jelling, hvor de befolker markedet mellem Højene og Kongernes Jelling, med livlige indslag, krigerskole, levende værksteder, vikingemad og lokal øl.

Vikingemarkedet ved Højene handler om en autentisk og levende formidling af historien. De deltagende vikinger er alle ildsjæle, der brænder for vikingetiden og for at udbrede viden om den spændende periode i Danmarkshistorien. For dem handler det ikke kun om årstal og faktuelle forhold, men også om at præsentere en livsstil, levevis og kultur ? derfor kan man ved alle værksteder og telte stille spørgsmål og snakke med vikingerne.

Der broderes, smedes pilespidser, støbes i bronze, skæres i træ, garves skind og bages vikingebrød. Både buemageren og perlemageren arbejder koncentreret, mens der i nærheden indfarves garn med plantefarver og brikvævning og billedskæring finder sted. Smedens hammer høres sammen med grove vikingeudtryk, når han instruerer de børn, han tager i smedelære, så de kan lære det ædle håndværk.

Markedet slutter søndag kl. 16.