Fire kongelige på Tønders røde løber

Regentparrets besøg blev en dobbelt kongelig begivenhed. Prins Joachim og prinsesse Marie koblede sig på formiddagens program for  regentparrets officielle sommer-besøg i Tønder kommune. 

Prinse-parret har hele tiden stået på listen over gæster til den frokost, der bliver holdt på Tønderhus i forbindelse med besøget, men prinse-parret ønskede altså at være med til mere end spisningen.

Den første buket

Den officielle modtagelse fandt sted ved ti-tiden på den røde løber foran Tønder Rådhus. Her tog direktør Ninna Würzen fra Statsforvaltningen i Syddanmark imod, og det gjorde hun sammen med den kun fire-årige Camilla Vedstesen, som var den første ?kommunale? blomsterpige.
 
Med i modtagelses-gruppen var også borgmester Laurids Rudebeck og viceborgmester Peter Christensen. Borgmesteren holdt en kort tale, og sagde, at Tønders indbyggere er stolte af at have prins Joakim og prinsesse Marie boende i kommunen.

- Nogle kalder Tønder er udkantsområde, sagde han, men jeg synes nu, at Tønder ligger midt i det hele, med kort afstand til Berlin, Hamborg, Århus og København og en enestående natur.

Derefter satte alle kursen mod Museum Sønderjylland og vandtårnet. Undervejs fortalte skovrider Peter Ilsøe om arbejdet med at redde snæbelen, som er en lakse-fisk, der efterhånden kun findes i Danmark.
Efter besøget på museet tog de kongelige til amtmandens have, og derefter var der frokost.

Tre blomster-piger

Den første blomster-pige Camilla Vedstesen på fire år, havde en lyserød kjole på. Hendes mor, Dorthe, har op til besøget fortalt, at Camilla har øvet sig i at neje og række hånden frem.

Dorthe Vedstesen har forsikret, at hverken hun eller hendes mand har været nervøse på datterens vegne, selvom fire år godt nok ikke er det bredeste fundament at stå på, når man pludselig står overfor landets dronning. 

Efter formiddagens program, et lille pusterum og frokost på Tønderhus, delte Regentparret sig op. Prins Joakim og prinsesse Marie tog hjem til Møgeltønder, prins Henrik besøgte Højer Pølser og Ecco i Bredebro, mens dronningen først tog til virksomheden Okholm Lighting i Tønder, hvorefter turen gik til Skærbæk Fritidscenter.

Begge steder ventede blomster-pigerne på Dronningen.

Flere nye sko

Hos Okholm Lighting var det syv-årige Anna Okholm, datter af virksomhedens direktør Peter Okholm og hans kone, Anette.
 
Anna har fået nye sko. Hun er tredje generation i virksomheden, hvor hun færdes hjemmevant mellem både maskinerne i produktionen og skrivebordene på kontoret. Farmor og farfar er nemlig Hanne og Robert Okholm, der overtog virksomheden i 1973, og begge er stadig aktive i virksomhedens hverdag.

Perler i buketten

Efter besøget hos Okholm Lighting fortsatte den kongelige kortege til Skærbæk Fritidscenter. Her ventede syv-årige Mie Schelde Ebsen med en helt speciel buket til Majestæten.

- Udover blomsterne bestod buketten af håndlavede perler, der er lavet af den lokale kunsthåndværker Svetlana Jørgensen, fortæller lederen af Skærbæk Fritidscenter, Søren Hansen.

Mie Schelde Hansen var lige så spændt på at møde dronningen som dagens to andre blomster-piger. Så er der noget at tale med kammeraterne om, når hun efter sommerferien fortsætter sin skolegang i 2. klasse på Skærbæk Realskole.