67 stillinger nedlægges hos Jysk Fynske Medier

En stor sparerunde betyder, at syv medarbejdere i dag er blevet fyret på Jysk Fynske Medier. I alt er 67 stillinger blevet nedlagt.

Der skal spares 140 millioner kroner hos Jysk Fynske Medier, og det har ført til en større sparerunde i dag.

På forhånd var der lagt op til, at 70 stillinger kunne blive nedlagt, men antallet endte på 67. Syv redaktionelle medarbejdere er i dag blevet fyret, mens 22 er gået med til en frivillig fratrædelse. Resten af de nedlagte stillinger findes gennem ansættelsesstop.

- Det er trist, at der skal nedlægges stillinger, og det er trist, at der skal fyres. Vores mål er selvfølgelig altid at komme ned på nul fyringer, siger tillidsrepræsentant for journalisterne hos Syddanske Medier, Steffen Lilmoës, til TV SYD.

Tillidsfolkene forventede, at op mod 20 medarbejdere kunne blive fyret i dag, så at antallet endte på syv, glæder ham.

quote

Man kan ikke spare så mange penge, uden at det går ud over produktet.

Steffen Lilmoës, tillidsrepræsentant for journalisterne hos Syddanske Medier

- Det er trist for de syv, der er blevet fyret, men vi har været med til at forhandle en væsentlig reduktion i antallet gennem ansættelsesstop og frivillige fratrædelser, siger Steffen Lilmoës.

Ud af de 140 millioner kroner er der blevet sparet 36,2 millioner på redaktionelle udgifter, og det kommer til at få konsekvenser for JydskeVestkysten, Vejle Amts Folkeblad, Horsens Folkeblad og Fredericia Dagblad, som er de syd- og sønderjyske dagblade hos Jysk Fynske Medier.

- Tiden vil vise, hvordan læserne kommer til at mærke det, men det kan ikke undgås, at der vil komme forringelser. Over årene er der løbende blevet skåret ned, og vi er kun halvt så mange ansatte som i 80'erne. Man kan ikke spare så mange penge, uden at det går ud over produktet, siger Steffen Lilmoës.

De nedlagte stillinger fordeler sig med 15 på JydskeVestkysten, 28 på Fynske Medier, 12 på Jyske Medier og 12 på Midtjyske Medier.