8. klasse vinder filmpris: "Uegnet for børn. Sluk solariet"

Elever fra 8. klasse på Vonsild Skole vinder juryprisen i Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens filmkonkurrence om at slukke solariet.

Elever fra 8. klasse på Vonsild Skole ved Kolding vinder med stærk og flot produceret kampagnefilm juryprisen i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens lommefilmkonkurrence "Uegnet for børn. Sluk solariet".

I vinderfilmen fortæller en af eleverne, Lene, sin personlige historie om, hvordan hun var ved at miste sin mor til modermærkekræft som konsekvens af solariebrug.

TV SYD besøgte 8. klasse på Vonsild Skole, da de i september tog hul på filmkonkurrencen.

 -Ud af mange gode lommefilm valgte vi ’Lenes historie’ som vinder. Filmen er flot produceret og har en stærk og personlig fortælling om, hvilke konsekvenser solariebrug kan føre med sig – både for den enkelte og de pårørende, fortæller Anne Friis Krarup, seniorprojektleder i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne i en pressemeddelse.

Over 700 elever i 7.-8. klasse fra skoler over hele Danmark har i september konkurreret om at lave den bedste kampagnefilm om, hvorfor solariebrug ikke er for børn. Det har resulteret i mere end 200 film, optaget på tablets, hvor eleverne har givet deres bud på fortolkning og formidling af budskabet ’Uegnet for børn. Sluk solariet’.

En lærerig indsats

Efter at have deltaget i konkurrencen fortæller 75 procent af de unge, at de ved mere om sammenhængen mellem brug af solarium og kræft i huden, mens 47 procent mener, at de har ændret deres holdning til solarier.  Det viser Solkampagnens evaluering blandt tidligere års deltagere.

Eleverne bag vinderfilmen modtager biografbilletter til hele klassen.