Aabenraas borgmester: DF er interesseret i utrygge sønderjyder

Thomas Andresen (V) mener, at DF gør sønderjyderne utrygge i deres forsøg på at få genindført grænsekontrollen. DF'er er dybt uenig.

TV SYD fortalte mandag historien om, at borgerne i Syd- og Sønderjyllands Politi er de mest utrygge danskere. Og i TV SYDs sene udsendelse kom Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) med sit bud på, hvad der gør syd- og sønderjyderne utrygge.

- Vi har et paradoks, fordi efter 2001, da grænsekontrollen blev fjernet, er kriminaliteten rent faktisk også faldet, fordi de to ting hører sammen. Men overordnet set er der en vis interesse i at lade som om, det er mere utrygt hernede i det sønderjyske på grund af, at man ønsker grænsekontrol. Og de to ting har ikke noget med hinanden at gøre, sagde Thomas Andresen mandag til TV SYD.

Hvem har den interesse?

- Der er nogle, der har en interesse – blandt andet fra Dansk Folkeparti – og sandsynliggør, at det vil hjælpe på kriminalitet at lukke grænsen. Det skaber falsk tryghed, for i sidste ende er hovedparten af indbruddene begået af herboende danskere. Tre fjerdedele af dem med en afstand af blot 30 kilometer fra indbrudsstedet, fortsatte Thomas Andresen (V).

Flabet og nedladende kommentar
I Dansk Folkeparti er man dog ikke enig med Thomas Andresen, fortæller det lokale folketingsmedlem Peter Kofod Poulsen:

- Jeg synes det er en flabet og nedladende kommentar. Han skulle tage en saglig debat i stedet. Han burde som borgmester se sig for god til det her. Jeg synes, han skal besinde sig og beklage sin udtalelse, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD og fortsætter:

- Det er befolkningen, der ønsker grænsekontrol. Vi lytter til befolkningen, og det kunne Thomas Andresen lære noget af. Man er nødt til at lytte, men jeg synes mere, at han har travlt med at skælde ud på dem, som han ikke er enig med.

Du kan selv se, hvad Thomas Andresen sagde til TV SYD her:

Thomas Andresen mener, DF gør sønderjyderne utrygge for at få genindført grænsekontrol.