Aabenraas borgmester glæder sig over at teltlejr lukkes

Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) glæder sig over, at teltene i modtagecentret ved Søgårdlejren nu pilles ned. Han har længe talt for, at teltlejren skulle lukkes.

Beslutningen om at fjerne teltlejren i Søgårdlejren kommer som konsekvens af, at antallet af asylansøgere er faldet markant.

- Det er positivt, at der kommer færre flygtninge - og det er også positivt at teltene nu pilles ned, så borgerne i området ved Søgårdlejren atter kan færdes i området uden restriktioner, siger borgmester Thomas Andresen onsdag morgen til TV SYD.

Teltlejren blev sat op i november sidste år som beredskab i tilfælde af, at flygtningestrømmen over grænsen pludselig tager til. Men ingen har nogensinde boet i teltene – og de har nu i 10 måneder stået klar opvarmet og med vagter i døgndrift.

Aabenraas borgmester og en række andre sønderjyske politikere har længe talt for at lejren skulle lukkes - og hvad de har betegnet som stort pengespild skulle stoppes.

- Det er afgørende, at vi er klar til at håndtere en akut situation, hvis den opstår. Men samtidig skal vi selvfølgelig tage bestik af, at tilstrømningen af asylansøgere og migranter er faldet markant. Derfor er det sund fornuft, at vi nu nedjusterer kapaciteten til et mindre beredskab, forklarer justitsminister Søren Pind på ministeriets hjemmeside.

Helt konkret vil nedjusteringen foregå ved, at Forsvaret og Beredskabsstyrelsen får de telte med tilhørende generator- og belysningskapacitet tilbage, som er udlånt til modtagecentrene.

Stadig en tom teltlejr i Haderslev

I Sønderjylland står der stadig en tom teltlejr i Haderslev efter, at Udlændingestyrelsen i slutningen af august lukkede  4800 indkvarteringspladser på forskellige asylcentre rundt om i landet. Det var dog kun de 2800, der blev lukket permanent. 2000 pladser skal fortsat være i beredskab.

Af de 2000 beredskabspladser, som styrelsen har opretholdt, er de 1000 i telte. Disse pladser kan tages i brug igen med få dages varsel ved større stigninger i indkvarteringsbehovet, hvorfor teltlejren i Haderslev stadig står klar og tom.