Aflever flasker og dåser uden at få ”nassede fingre”

Torsdag åbnede Dansk Retursystem landets 11. pantstation på Storegade i Esbjerg. Her kan du aflevere flasker og dåser på få sekunder uden at få ”nassede fingre”.

De 11 pantstationer, som er spredt over hele landet, skal give folk et tilbud ud over flaskeautomaterne i supermarkederne. Her skal kunderne have fat i hver eneste flaske eller dåse – med risiko for at få ”nassede fingre”, som teknisk direktør Henrik Als udtrykker det til TV SYD.

- Du har en pant-sæk derhjemme, som du fylder de tomme emballager i, forklarer han. Så kan de afleveres samlet, uden at du skal have fat i hver enkelt. Der kan være ca. 75 emballager i en sæk.

På pantstationen sætter du dit Dankort i læseren. Derefter smides sækken ind, og oplysningerne fra en stregkode på sækken med dankortet. Så når sækken senere tømmes, registreres indholdet – og panten sættes i løbet af ti dage ind på kontoen.

- Vi har undersøgt, hvad folk gerne vil. Og det er udpræget, at de ønsker at kunne aflevere det hele ét sted – og uden at få fedtede fingre.

- Og det tager kun kun 20-30 sekunder at aflevere en sæk.

Horsens har haft en pantstation i snart tre år og modtager her ca. 45.000 flasker og dåser om ugen.

Hvis pantaftalen med Slesvig Holsten om flasker og dåser fra grænsehandel bliver vedtaget, skal Dansk Retursystem bygge yderligere 90 pantstationer i større byer. Det vil koste omkring en halv milliard.

Men allerede nu kan man faktisk aflevere tyske dåser på pantstastionen. Du får bare ingen penge for dem….

På lørdag markerer Dansk Retursystem åbningen i Esbjerg med bl.a. en kaffevogn.