Alle syv tiltalte blev frifundet i Danmarks største kokain-sag

Alle syv tiltalte er torsdag formiddag ved Retten i Kolding blevet frifundet i danmarkshistoriens største narkosag.

Ifølge dommen er det ikke blevet bevist, at der var indgået en forudgående aftale om at hente narkotika.

De syv frikendte mænd, der er af arabisk herkomst og bosat i Belgien og Holland, har hele tiden nægtet sig skyldige.

De var tiltalt for indsmuglingen af 310 kilo kokain, der anslås at have en værdi på op mod 900 millioner kroner, hvis det blev blandet og solgt på det illegale marked i Europa.

quote

Særligt er jeg glad på vores klients vegne. Han får lov til at tage hjem til sin familie i Holland - og bliver løsladt, når han har hentet sine ting i arresten.

Nicolai Berg, forsvarer, Stage Advokatfirma

Under retssagen ved Retten i Kolding har anklageren i ni retsmøder forsøgt at beskrive og bevise, hvordan de syv mænd desperate og forgæves forsøgte at få fat i de 310 kilo kokain, der i sække lå gemt i en container, som ankom til havnen i Fredericia lørdag den 11. juli 2015 med skib fra Brasilien via Antwerpen. 

Alle rettens medlemmer var enige om at frifinde de tiltalte. Til stor glæde for forsvarerne.

- Jeg er utrolig glad over at alle syv blev frifundet i danmarkshistoriens største kokainsag. Særligt er jeg glad på vores klients vegne. Han får lov til at tage hjem til sin familie i Holland - og bliver løsladt, når han har hentet sine ting i arresten, siger forsvarer hos Stage Advokatfirma, Nicolai Berg, til TV SYD.

Ifølge dommen er det ikke bevist, at de syv mænd  forud for turen til Danmark havde aftalt sammen at finde og udføre 310 kilo kokain af Danmark, eller at der på turen blev truffet beslutning om, at de skulle sætte sig i besiddelse af narkotikaen i containeren og udføre den af Danmark.

quote

De tiltalte fremstod ikke som et professionelt ”rip off team”, der skulle tømme en container for en helt ekstraordinær stor mængde narkotika.

Fra dommen i Danmarkshistoriens største narkosag

 

Anklageren har ifølge dommen ganske vist bevist, at flere af de tiltalte rekognoscerede i området omkring havnen i Fredericia efter containeren, men der var ikke oplysninger om, at de tiltalte forsøgte at komme ind på havnens indhegnede område, hvor containeren var placeret. Ifølge dommen så fremstod de tiltalte ikke som et professionelt ”rip off team”, der skulle tømme en container for en helt ekstraordinær stor mængde narkotika, udføre det af Danmark og aflevere det videre i en narkotikaorganisation.  

Derfor bliver alle syv frikendt.

Senioranklager Lars Jørgen Petersen: - Det havde vi ikke regnet med.

Anklageren havde forlangt fængselsstraffe på 10 til 14 år til tre af de tiltalte, som politiet betragtede som toneangivende, mens fire af mændene var krævet idømt otte til 10 års fængsel.

De syv mænd har siddet varetægtsfængslet det meste af 2016 - men blev torsdag middag straks løsladt efter frifindelsen. Til stor skuffelse for anklagerne.

quote

Det var ikke det anklagemyndigheden havde regnet med. Det var det bestemt ikke.

Lars Jørgen Petersen, senioranklager, Østjyllands Politi

- Det var ikke det anklagemyndigheden havde regnet med. Det var det bestemt ikke. Når vi laver et anklageskrift og sender en sag i retten, så er det fordi vi både regner med og tror på, at beviserne holder, forklarer senioranklager hos Østjyllands Politi, Lars Jørgen Petersen, til TV SYD.

Anklagemyndigheden skal nu overveje om de vil anke dagens dom.

Containeren endte via Fredericia sin rejse hos firmaet Holger Christiansen A/S i Esbjerg. Her slog ansatte alarm, hvorefter politiet fik fat i kokainen tirsdag den 14. juli.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.