Alternativ liste dropper kampvalg til menighedsråd

Der bliver alligevel ikke kampvalg i Jelling Sogn. Den alternative liste, Samarbejdslisten, stiller alligevel ikke op.

En gruppe borgere mente ellers, at det nuværende menighedsråd for ofte bruger gravhøjenes verdenskulturarvsstatus til at protestere mod udvikling i byen.

quote

Idéen om en alternativ liste opstod med dét formål at få fornyelse i menighedsrådet. Det er opfyldt idet seks af de otte opstillede er nye. Vi har set på de opstillede og vurderet, at der er den ønskede fornyelse.

Preben Schou, kandidat til menighedsrådet i Jelling

Men Arbejdsgruppen bag og stillerne på Samarbejdslisten har efter nærmere overvejelse besluttet, ikke at indlevere sin kandidatliste til menighedsrådsvalget i Jelling.

- Idéen om en alternativ liste opstod med dét formål at få fornyelse i menighedsrådet. Det er opfyldt idet seks af de otte opstillede er nye. Vi har set på de opstillede og vurderet, at der er den ønskede fornyelse og vi har valgt at tro på et fremtidigt konstruktivt samarbejde omkring udviklingen i Jelling, skriver kandidat Preben Schou i en sms til TV SYD.

Det er uvist hvad udskiftningen i menighedsrådet skyldes.

- Hvorvidt udskiftningen i menighedsrådet skyldes den folkelige opinion i Jelling eller dét faktum, at vi med en ny liste ville fremtvinge et valg, eller helt andre grunde skal være usagt. Men vi har opnået vort mål, forklarer Preben Schou. 

Nu vil Samarbejdslisten se fremad.

- Jeg vil sige tak for de mange positive reaktioner jeg har fået på Samarbejdslisten og ser frem til en 4-årig genopbyggelsesfase i Jelling. Nu må vi vist have tomme græsplæner nok i bymidten, slutter Preben Schou.