Ambulancereddere er trætte af at dække vagter for BIOS

Redderne i Responce siger nu fra. De er utilfredse med, at de fortsat skal lukke huller i vagtplanen for ambulanceselskabet BIOS.

Efter at ambulanceselskabet Responce nu i flere måneder har været med til at dække vagter for kollegaerne i BIOS, så siger flere af redderne nu fra, fordi der ingen udsigt er til, at det stopper.

-Det smadrer arbejdsmoralen og mange af mine kollegaer føler de mister kontakten til deres arbejdsplads og deres kollegaer, siger fællestillidsmand Stefan Fyhn til TV SYD.

Selskabet, der egentlig kun skal køre for Region Syddanmark i Trekantområdet, sender dagligt 2-3 ambulancer afsted til f.eks. Odense, Aabenraa og Esbjerg. Her er redderne udstationeret på 12 timers vagter for BIOS.

-Vi havde fået lovning på, at det ville stoppe her til 1. januar 2016, men det er ikke sket og nu har flere kollegaer fået nok. De begynder nu, at se sig om efter andet arbejde, fortæller Stefan Fyhn.

Direktør i Responce Michael Sørensen bekræfter overfor TV SYD, at flere af redderne er utilfredse.

-Vi havde onsdag et møde med Region Syddanmark om situationen, men der er foreløbig ikke udsigt til at den ændrer sig. Derfor skal vi have fundet en løsning f.eks. med mere rotation blandt redderne i Responce, siger Michael Sørensen til TV SYD.

Det har ikke været muligt at træffe konstitueret sundhedsdirektør i Region Syddanmark  Mads Haugaard.