Anja og Heinrik samler gaver ind: Det må ikke gå ud over børnene

En familie i Horsens har startet deres egen indsamling til julehjælp. De vil hjælpe familier, der ikke har råd til at give deres egne børn julegaver.

Lidt uden for Horsens i Sejet bor Anja og Heinrik Kondrup, og hjemme ved dem står 90 gaver fordelt i sække, sorteret efter alder. Men ingen af gaverne er til dem selv.

- Vi synes, at der er så mange børn derude, der har brug for hjælpen. Og vi kan kun forestille os hvordan vi ville have det, hvis vi ikke kunne give vores børn gaver, siger Anja Kondrup til TV SYD.

I Facebook-gruppen Julehjælp for børnene i Horsens og omegn har Anja og hendes mand siden slutningen af oktober samlet gaver ind, som de vil donere til familier, der ikke har råd til at give deres egne børn julegaver. I gruppen er der over 400 medlemmer, som har doneret legetøj og gavepapir. De modtager helst nye gaver eller i meget god stand, ellers egner de sig ikke som julegaver.

- Folk vil rigtig gerne hjælpe. Folk går jo i gemmerne og finder. Kommer med alt muligt, som de tror kan bruges, siger Anja Kondrup og tilføjer:

quote

Vi synes, at der er så mange børn derude, der har brug for hjælpen. Og vi kan kun forestille os hvordan vi ville have det, hvis vi ikke kunne give vores børn gaver

Anja Kondrup

- Det har jo været helt overvældende at få så meget opbakning. Og det er meget mere, end vi havde regnet, siger hun.

Også børnene hjælper til

Alle gaver, som familien giver videre, gives uden afsender. Det skal nemlig være en gave fra børnenes forældre. Samtidig skal gaverne også gerne passe til modtageren. Derfor har Anja og Heinrik fået hjælp fra deres børn.

-Det går jo ikke, at drenge får pige ting, siger Sophia Kondrup. 

Børnenes opgave er at vurdere, hvilken sæk, gaverne passer i ud fra alder og køn.

Mange søger om julehjælp

Ligesom hjælpeorganisationerne, så modtager familien Kondrup også ansøgninger fra familier, der gerne vil modtage hjælp. Men de har sagt stop til flere gaver, lige nu har de nemlig flere gaver, end de har ansøgninger. Men sådan ser det desværre ikke ud hos landets hjælpeorganisationer.

Flere hjælpeorganisationer oplever i år en kæmpe stigning i ansøgninger om julehjælp. Dansk Folkehjælp har fået over 80 procent flere ansøgninger siden sidste år og hos Røde Kors i Kolding har de fået dobbelt så mange som sidste år.