Aabenraa Kommune bekræfter: Apple vil bygge for seks milliarder kroner

Et nyt Apple-datacenter skal ligge i Aabenraa og vil koste i omegnen af seks milliarder kroner. Aabenraa Kommune har indkaldt til pressemøde mandag formiddag klokken 10 og har netop bekræftet, at Apple bygger på et nyt 285 hektar stort erhvervsareal ved Kassø.

Den amerikanske it-gigant er allerede ved at bygge et andet datacenter i Viborg, og nummer to i Aabenraa kan potentielt blive endnu større. 

Aabenraa Kommune havde mandag morgen med kort varsel indkaldt til et pressemøde om et nyt 285 hektar stort erhvervsareal.

quote

Apples investering vil bringe mange arbejdspladser med sig, ikke mindst i bygge- og anlægsfasen.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune

Området, der i størrelse svarer til omkring 400 fodboldbaner, ligger lige ved siden af højspændingsstationen Kassø, som er garant for stor strømforsyningssikkerhed. 

Lokalplanen for området blev vedtaget på et ekstraordinært byrådsmøde kort inden pressemødet.
I bygge- og anlægsfasen forventes projektet at beskæftige mange mennesker direkte og indirekte til gavn for væksten i Aabenraa Kommune, Sønderjylland og hele grænseregionen.  

Aabenraa markerer sig i forvejen indenfor sundhed, uddannelser og logistik med nyt Supersygehus, nybygget Campus Aabenraa og Padborg som nordeuropæisk transport- og logistikcentrum, siger borgmester Thomas Andresen, (V), i en pressemeddelelse, hvor Aabenraa Kommune bekræfter Apples byggeplaner.  

Apples datacenter ved Aabenraa

Byggeareal:        285 hektar svarende til 400 fodboldbaner
Under tag:          1.4 millioner kvadratmeter 
Opførelsespris:   6 milliarder kroner
Arbejdspladser:  Mellem 50 og 300 ansatte efter driftstart
Anlægsjobs:       Omkring 1000 ansatte i byggeperioden

Aabenraa-borgmester: Mange arbejdspladser på vej

Der er stor glæde hos borgmester Thomas Andresen (V) over mulighederne for Aabenraa, Sønderjylland og hele grænseregionen.  
- Apples investering vil bringe mange arbejdspladser med sig, ikke mindst i bygge- og anlægsfasen. Investeringen fra Apple betyder også, at vi føjer Datacentre til vores styrkepositioner på erhvervsområdet i Aabenraa Kommune. Der er stigende global efterspørgsel på netop datacentre, hvor man i branchen leder efter de helt rigtige steder at placere sig, siger Thomas Andresen. 
Investeringen fra Apple har været under forberedelse igennem længere tid og er sket i et tæt og fortroligt samarbejde mellem Apple, Aabenraa Kommune og Invest in Denmark, som er en del af Eksportrådet i Udenrigsministeriet.