Nu skal asylansøgerne i Haderslev have et aktivitetshus

Jammerbugt Kommune, der driver asylcentret på Vilstrupvej i Haderslev, har udset sig Kløvervej 67 i byen som aktivitetshus til asylansøgere, der skal begrænse ballade.

Et sted hvor asylansøgere kan få undervisning, lave sportsaktiviteter, gå i syklub og opholde sig i en café. Det er, hvad Jammerbugt Kommune leder efter til asylcentret på Vilstrupvejs beboere – og Kløvervej 67, den tidligere Icopal-bygning, er et muligt bud.

Aktivitetshuset skal være med til at hindre den ballade, der har været flere gange på asylcentret, forklarer Haderslevs borgmester Hans Peter Geil (V).

- Når man ikke har noget at give sig til, så giver det ballede. Det vil det også gøre med almindelige danskere, siger Hans Peter Geil (V).

Børn leger i skraldecontainere. De har ingen plads eller legetøj. -Laith Wadya, asylansøger.   

Han bliver bakket op af en de kommende brugere.

- Der er ikke rigtig noget at lave her. Når der ikke er noget at lave, så begynder du at tænke dårlige tanker, siger Laith Wadya, der er asylansøger fra Bagdad, og som har boet i lejren i 2 dage.

- Børn leger i skraldecontainere. De har ingen plads eller legetøj. Når det er sådan for børnene, så prøv at forestil dig, hvordan det er for de voksne. Det vil være godt med et aktivitetscenter, beretter Laith Wadya.

Planerne for det nye aktivitetscenter er så langt fremme, at Jammerbugt Kommune, der driver asylcentret på Vilstrupvej i Haderslev, torsdag afholdte et informationsmøde for naboer og andre interesserede.

Jammerbugt Kommune har endnu ikke lejet bygningen på Kløvervej 67, men bliver det lokationen, så skal aktivitetshuset kun bruges af asylansøgerne på Beredskabsstyrelsen.

Der vil altid være en ansat fra Jammerbugt Kommune i aktivitetshuset og et antal frivillige.