Baderegler på arabisk var med til at skaffe ro i svømmehal

I svømmehallen i Skærbæk er der ikke længere uro og ballade, når de unge asylansøgere kommer på besøg. Dialog har ført til ro.

Søren Hansen, som leder Skærbæk Kursus- og Fritidscenter, er en glad mand. Alt ånder nemlig igen fred og ro til morgensvømning i store bassin i svømmehallen. Men sådan var det ikke tidligere på året.

- Vi havde jo nogle flygtninge, som kom og ville overtage svømmehallen og havde svært ved at være her sammen med de andre gæster, fortæller Søren Hansen.

quote

Her har vi jo vores baderegler både på dansk, tysk og engelsk, og når vi så får udenlandske gæster, der taler arabisk, så har vi fået dem oversat.

Søren Hansen, leder, Skærbæk Kursus- og Fritidscenter

Blandt andet følte flere børnefamilier ifølge Søren Hansen sig så utrygge ved asylansøgernes opførsel, at de ikke ønskede at komme i svømmehallen længere.

Der var også problemer med, at asylansøgerne ikke ville vaske sig, inden de hoppede i vandet.

Derfor var der behov for, at få gjort noget med det samme.

- Da vi havde problemstillingen der i foråret, der tog vi straks kontakt til AsylSyd, som hjalp os, og sammen fandt vi en løsning på den her opgave, vi skulle have løst.

AsylSyd reagerede hurtigt. Mahmoud Ali Kayed der er kriminalpræventiv koordinator hos AsylSyd opsøgte med det samme de unge drenge.

Mahmoud Ali Kayed, kriminalpræventiv koordinator hos AsylSyd underviser flygtninge i god opførsel og dansk kultur.
Mahmoud Ali Kayed, kriminalpræventiv koordinator hos AsylSyd underviser flygtninge i god opførsel og dansk kultur.

 - Vi tog selvfølgelig en snak med de her unge fyre, der skabte den her utryghed og uro omkring centeret herude.

Generelt oplever AsylSyd nu færre sager med asylansøgere, som ikke overholder de danske regler, fordi de nu præsenterer alle nyankome for, hvordan man begår sig i det danske samfund.

Ud over at snakke med asylansøgerne om danske skikke og kultur, så har svømmehallen i Skærbæk også lavet en række tiltag for at hjælpe flygtninge til at forstå, hvordan de skal opføre sig som gæster i hallen.

Søren Hansen, leder Skærbæk Kursus- og Fritidscenter med reglerne for god opførsel i svømmehallen oversat til arabisk
Søren Hansen, leder Skærbæk Kursus- og Fritidscenter med reglerne for god opførsel i svømmehallen oversat til arabisk

- Svømmehallen skal være et sted, hvor der er plads til alle, og her har vi jo vores baderegler både på dansk, tysk og engelsk, og når vi så får udenlandske gæster, der taler arabisk, så har vi fået dem oversat, fortæller Søren Hansen 

Et initiativ, som AsylSyd hilser velkommen. Asylcenteret får ikke længere får henvendelser om beboere, som laver ballade.  

- Det viser også bare, at man skal jo tage fat om problemet, når det er der, og så stille og roligt se at få det løst, fortæller Skærbæk Kursus- og Fritidscenters leder.