Bedre karrieremuligheder skal skaffe flere læger

Der mangler læger i Esbjerg. Især i almen praksis. Det vil Lægeforeningen lave om på ved at sikre bedre karrieremuligheder til nye praksislæger.

Situationen med lægemangel i Esbjerg er kritisk. Lige nu mangler 5.200 esbjergensere en fast læge.

Derfor havde Lægeforeningen Syddanmark mandag indkaldt til dialogmøde på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.  Her havde man tidligere problemer med at rekruttere læger, men nu er kurven vendt, fordi der er satset massivt på uddannelse.

quote

Det var benhårdt. Fra den ene dag til den anden manglede vi en læge, og der var ingen erstatning at få.

Steen Nielsen, Praktiserende læge, Lægerne i Havnegade, Esbjerg

Den situation genkender de hos lægerne på Havnegade i Esbjerg, hvor de har haft svært ved at tiltrække unge læger.

- Det var benhårdt. Fra den ene dag til den anden manglede vi en læge, og der var ingen erstatning at få. Det betød så, at vi var tre læger tilbage og vi måtte passe fires arbejde. Det krævede lange dage, siger praktiserende læge hos Lægerne i Havnegade, Steen Nielsen til TV SYD.

Men ved at fokusere på et godt uddannelsesforløb for de unge læger, er klinikken blevet et populært uddannelsessted.

- Det har medført den lykkelige situation, at de banker på døren, understreger Steen Nielsen.

Flere af regionsrådets politikere og folketingsmedlemmerne Lotte Rod, (R), Christian Raabjerg Madsen (S) og Karina Adsbøl (DF) deltog i mødet for at høre om de gode erfaringer.

- Lige nu står det hele lidt stille, så det er vigtigt at vi prøver at se, hvad vi kan gøre selv. Meget handler om at sende et signal til de unge læger, at det er godt at komme til Esbjerg, fordi der er mulighed for at lære noget af de erfarne læger, siger Lotte Rod.

Hun vil nu tage erfaringerne med til Christiansborg.

- Det hjalp ikke at give flere penge. Jeg tror, vi skal gå den anden vej - og arbejde sammen med de læger, der er i regionen, for at skabe en begejstring for at være læge i Esbjerg, slutter Lotte Rod.