Bibliotek for alle - vinder pris

Varde Bibliotek modtager Kulturministeriets nystiftede ”Bibliotekernes formidlingspris”. Prisen overrækkes personligt af Bertel Haarder

Biblioteket bliver her forbundet med andet end bøger men også med oplevelser, møder mellem mennesker og praktisk hjælp, der gør hverdagen nemmere. Man kan bl.a. få vejet sit barn af en sundhedsplejerske, låne en cykel, få styr på nem-id eller sit første fritidsjob.

Dommerpanelet skriver i sin begrundelse:

"Varde Bibliotek når ”hele vejen rundt” med tilbud til alle ved at sætte sig grundigt ind i borgernes behov og gøre bibliotekets rum relevant for alle typer af brugere. I et tæt samarbejde med Varde Kommunes daginstitutioner, skole, sundhedspleje m.fl. sikres det, at der er relevante tilbud til alle grupper af befolkningen.

Bibliotekets formidling er forankret i det daglige virke - ikke blot i enkeltstående projekter. Der er ikke tale om formidling i en traditionel forstand, men formidling i en social udgave.”

Kulturminister Bertel Haarder vil overrække prisen til formanden for Udvalget for Kultur og Fritid Lisbet Rosendahl, der modtager den på bibliotekets vegne.