Bilist ramt af sten fra motorvejsbro

Natten til onsdag var der ikke mindre end to tilfælde af stenkast fra motorvejsbroer umiddelbart syd for grænsen.

Tirsdag aften ved 22-tiden blev en bilist blev ramt af en granitsten, som blev smidt fra en motorvejsbro i Tyskland umiddelbart syd for grænseovergangen ved Padborg. Det oplyser det tyske politi i Flensborg.

Stenen smadrede forruden og skadede bilisten, som dog selv var i stand til at trække ind til siden. Tysk politi, brandvæsen og redningsmandskab blev tilkaldt til ulykken.

Stenen blev kastet fra en motorvejsbro ved Ellund ned på den tyske motorvej A7 umiddelbart syd for motorvej E45 grænseovergangen ved Padborg.

Granitstenen måler 25 gange 25 centimeter. Den blev fundet i midterrabatten.

Ulykken og oprydningsarbejdet derefter medførte ca. 300 meter kø på den danske side af motorvejen i retning mod Tyskland. Syd- og Sønderjyllands Politi omdirigerede derfor trafikken til Tyskland gennem Padborg by fra midnat til kl. to natten til onsdag.

En halv time før stenen blev kastet ved Ellund blev en anden sten kastet ned på motorvejen fra en motorvejsbro syd for Barderup ca. ti kilometer længere nede i Slesvig-Holsten. Det oplyser det tyske politi i Flensborg.

Opdateres. 

Motorvejen var spærret i flere timer efter stenkastet mod en bilist på motorvej A7 umiddelbart syd for den dansk-tyske grænse ved Padborg.
Motorvejen var spærret i flere timer efter stenkastet mod en bilist på motorvej A7 umiddelbart syd for den dansk-tyske grænse ved Padborg.
Foto: Heiko Thomsen