Bios-direktør lover endnu hurtigere udrykninger

I oktober har ambulancerne været fremme til tiden. Og Bios-direktør Morten Hansen tør nu love endnu hurtigere udrykninger fremover.

De se seneste fire uger har det i gennemsnit taget 8 minutter og 24 sekunder for ambulancerne at nå frem til alvorligt syge og tilskadekomne borgere i hele Region Syddanmark. Og ambulancerne i Sydvestjylland, Sønderjylland og i Trekantområdet været fremme til tiden.

Det fremgår af Region Syddanmarks seneste status over den gennemsnitlige responstid for A-kørsler, det vil sige ambulancer med udrykning.  

Bios har meddelt Region Syddanmark, at de nu har 456 fuldtidsansatte reddere inklusiv sygetransportreddere. En del af disse vil først komme i vagt i november og december.

Og adm. direktør i Bios Morten Hansen er tilfreds med den udvikling og lover på den baggrund endnu hurtigere udrykninger fremover:

 

I alle områder - undtaget Fyn - lever responstiden dermed fortsat op til regionens servicemål for, hvor hurtigt ambulancen skal være fremme.
1. september overtog Bios Ambulance Services ambulancedriften fra Falck på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland, mens det nu Falck-ejede Responce A/S overtog ambulancekørslen i Trekantområdet.

På grund af mangel på reddere i Bios, har Responce siden september stillet fire ekstra beredskaber til rådighed hver dag, og i november falder det til tre.