Bios skylder regionen flere millioner end først antaget

Det hollandske ambulanceselskab skylder Region Syddanmark så mange penge, at det kan blive mere end svært at få dem alle tilbage.

Bios fik fejlagtigt udbetalt 31,6 millioner kroner fra Region Syddanmark i december. De penge skal betales tilbage til regionen.

Samtidig har regionen også pålagt Bios at tilbagebetale et stort millionbeløb, fordi virksomheden ikke har levet op til kontrakten med Region Syddanmark. Problemet med manglende beredskaber er siden januar vokset løbende, og det har regionen regnet sammen til i alt 31,8 millioner kroner i bod.

Det beløb er Bios dog ikke enige i, og derfor venter regionen nu på afgørelsen, før det endelige beløb kendes.

Hvis Region Syddanmarks tal holder vand, så løber den samlede gæld for Bios op i over 63 millioner kroner. Et beløb som kan blive mere end svært at få tilbage til regionen.

Den hollandske bank Rabobank stillede nemlig kun en bankgaranti på 55 millioner kroner, da Bios begyndte ambulancedriften i Danmark.

Det er altså det maksimale beløb som Region Syddanmark kan forvente at få tilbage.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) håber på at få den fulde bankgaranti tilbage. Derfor er regionens advokat, Kammeradvokaten, nu ved at undersøge, hvordan Region Syddanmark får alle pengene ud af bankgarantien.