Biskop: Reformationen betyder rigtig meget for os i dag

Det er i år 500 år siden, vi i Danmark sagde farvel til katolicismen og goddag til den protestantiske kirke. Det religiøse skifte præger den måde, vi tænker på i dag.

Søndag var der en særlig gudstjeneste i Haderslev Domkirke, hvor otte forskellige trosretninger markerede 500-året for Reformationen, en gudstjenste biskop Marianne Christensen havde set frem til.

- Øvelsen er altid at se, hvad vi har til fælles, og det er sådan en skøn øvelse (gudstjenesten red.), og det er som kristne, og det er som mennesker,  uanset at vi tror noget forskelligt og lægger vægten forskelligt i vores gudsdyrkelse.

quote

Det er et menneskesyn, som går fra at være, at du skal præstere noget, før du er elsket af gud og også af de andre, og så  går til at sige nej, det skal du ikke. Du bliver aldrig perfekt - alle mennesker er uperfekte, men vi gør det så godt, vi kan.

Marianne Christiansen, biskop, Haderslev Stift

Det religiøse skifte for 500 år siden, som førte til, at vi i Danmark gik fra den katolske tro til protestantismen, har i følge biskoppen præget os på utroligt mange måde, også steder, hvor vi i dag måske ikke lige tænker over det.

- Der er nogle grundlæggende ting i vores samfund. Det med at vi bidrager til de fælles kasser, at vi arbejder så meget som vi gør, fordi vi synes arbejdet egentlig er der, hvor man skulle tjene gud og og gøre arbejdet med hensyn til sin næste til gavn for det, så det betyder noget, siger Marianne Christiansen. 

I følge biskoppen har overgangen fra den katolske tankegang til en protestantisk betydet noget for vores måde at se mennesker på.

- Det er et menneskesyn, som går fra at være, at du skal præstere noget, før du er elsket af gud og også af de andre, og så  går til at sige nej, det skal du ikke. Du bliver aldrig perfekt - alle mennesker er uperfekte, men vi gør det, så godt vi kan, og så lever vi i kærlighed til gud og til hinanden.