Bitten Clausen er død

Bitten Clausen, enke efter koncernens grundlægger, Mads Clausen, er mandag aften gået bort. Bitten Clausen blev 103 år.

Jørgen M. Clausen, ældste søn af Bitten Clausen og bestyrelsesformand i Danfoss A/S, udtaler på vegne af hele familien

-Vi er naturligvis meget berørte over tabet af vores mor, bedstemor og oldemor. Mine søskende og jeg har mistet en mor, der indtil det sidste var familiens samlingspunkt. Igennem hele sit liv udstrålede hun omsorg og menneskelig varme i alle sine gøremål, både privat og i forretnings øjemed. Vi er taknemmelige over, at hun har kunnet leve dette lange og begivenhedsrige liv og være aktiv til det sidste. Jeg vil samtidig takke nuværende og tidligere medarbejdere i Danfoss for den loyalitet og støtte, de har vist vores mor igennem alle disse år.

Bitten Clausen stedes til hvile fra Havnbjerg Kirke, og begravelsen finder sted under private former.

Bitten Clausen blev født i Haderslev den 20. oktober 1912. I 1939 blev hun gift med Mads Clausen og flyttede til Als, hvor hun medvirkede til at opbygge den virksomhed, der i dag er kendt som Danfoss.

Efter Mads Clausens død i 1966 blev Bitten Clausen formand for bestyrelsen i Danfoss A/S og deltog aktivt i virksomhedens fortsatte udvikling. I 1971 grundlagde hun Bitten og Mads Clausens Fond, der fortsat i dag har aktiemajoriteten i Danfoss A/S.

Det var Bitten Clausen, der, længe før CSR blev et begreb i erhvervslivet, lagde grunden til Danfoss’ årelange tradition for socialt engagement.

Bitten Clausen var indtil sin bortgang æresmedlem af Danfoss’ bestyrelse. Bitten Clausen blev i 1975 Ridder af Dannebrogsordenen og i 1990 Ridder af 1. grad. Hun er desuden Ridder af 1. klasse af den Norske Skt. Olavs Orden, og hun er udnævnt til æresborger i Nordborg og i Tianjin, Kina, hvor Danfoss har en stor fabrik.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.