Børn læser krimi, mens de cykler

Varde bibliotek startede lørdag et nyt projekt. En såkaldt cykelkrimi skal få børn til at læse og motionere på samme tid.

Man skal bruge en mobil og en cykel. Og så kan man komme i gang med Varde Biblioteks nye projekt. En cykelkrimi, Væddemål med døden, hedder den, og den læses ved at man cykler rundt i byen til ti forskellige poster, hvor man hvert sted får et nyt kapitel.

- Det er simpelthen, fordi vi gerne vil motivere børnene til at læse på nogle andre måder. At de både får en spændende historie, men at de samtidig får rørt sig og kommer ud at cykle, forklarer Kirstine Bruun, der er PR- og eventmager ved Varde Bibliotek.

Kulturminister Bertel Haarder sendte lørdag de første cyklister i gang med konceptet, og kulturministeren læste første kapitel op. De deltagende cyklister kunne efterfølgende køre afsted – heriblandt familien Brockfoff.

- Det er jo en glimrende måde at lære byen at kende på og komme rundt og se lidt – og så få noget motion samtidig, så vi ikke bare sidder derhjemme foran fjernsynet og på sofaen, som vi måske har en tendens til, siger Lars Brockhoff om initiativet.

Holder børns læseevne ved lige

Varde Bibliotek laver initiativet for at fremme børnenes læseevner, og de er særligt vigtige at holde ved lige hen over sommerferien.

- Man ved fra undersøgelser, at børns læseevne desværre falder i løbet af sommerferien, fordi de simpelthen ikke får læst, når de ikke skal. Der vil vi jo gerne støtte op om, at de bliver motiverede og får lyst til at gå i gang med at læse, forklarer Kirstine Bruun.

Og umiddelbart er initiativet en succes.

- Jeg synes, historien er det bedste, lød otte-årige Viktor Brockhoffs vurdering.

Krimien er skrevet af den lokale forfatter Pernille Eybye.