Mand sigtet for falsk brandanmeldelse efter nabostrid

Brandvæsen og politi blev onsdag aften involveret i en nabostrid i Agerbæk. En mand havde anmeldt en brand, men i virkeligheden var der tale om et havebål.

Klokken 19.28 blev brandvæsen og politi kaldt til en brand i udkanten af Agerbæk. Anmelderen oplyste, at der var brand i hans skur, og at der stod en gasflaske tæt op af stedet, hvor det brændte.

Da politi og brandvæsen nåede frem, viste det sig, at der slet ikke er nogen brand, men blot et lille havebål.

quote

Anmelderen bliver nu sigtet for falsk anmeldelse

Ole Aamann, vagtchef Syd- og Sønderjyllands Politi

Efterfølgende fandt Syd- og Sønderjyllands Politi ud af, at anmelderen af branden ikke bor på adressen, men et andet sted i Agerbæk. I følge Syd- og Sønderjyllands Politi er en nabostrid tilsyneladende årsagen til den falske anmeldelse.

- Anmelderen bliver nu sigtet for falsk anmeldelse, oplyser Ole Aamann, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

En sådan falsk anmeldelse straffes med bøde eller fængsel indtil tre måneder efter straffelovens §135:

"Med bøde eller fængsel indtil 3 måneder straffes den, som ved ugrundet påkaldelse af hjælp, misbrug af faresignal el. lign. forårsager udrykning af politi, ambulance, redningsberedskabet eller sø- eller luftredningstjenesten."

Opdatering: Anmelderen af branden har efterfølgende ringet til TV SYD, og fortalt, at der hverken er tale om en falsk anmeldelse, da vedkommende troede, der var brand i et skur, og at vedkommende heller ikke har nogen versernede nabostridigheder. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.