Borgmester: Hvorfor må de i København og Herning, når vi ikke må?

I Kolding kunne de godt tænke sig et motorvejsskilt mod Kolding Storcenter, da der ofte opstår kø, hvis folk kommer forkert af motorvejen.

Borgmester Jørn Pedersen (V) kunne rigtig godt tænke sig et motorvejesskilt, som viser vej til Kolding Storcenter.

Det er nemlig bedst for trafikken med 6 millioner besøgende til centeret om året, hvor rigtig mange kører af ved afkørsel Bramdrupdam, da folks gps oftest vil lede dem den vej. Men det giver store trafikale problemer ind i Kolding til storcenteret.

- Det vil være så meget bedre for trafikken både i Kolding, men også på motorvejen, at der står et skilt ude ved motorvejen, der viser folk den nemmeste vej ind til centret - og det er ved afkørsel Vest og ikke Bramdrupdam, fortæller Jørn Pedersen til TV SYD.

Men ifølge Vejdirektoratet er det ikke lovligt, at sætte sådanne skilte op ved motorvejen. Årsagen er at man ikke vil lave reklame for private virksomher. Men flere steder i landet er der allerede sådanne skilte. - Eksempelvis til indkøbscenter Fields i København og til Messecenter Herning.

Nej'et fra Vejdirektoratet, gør Koldings borgmester vred.

- Det er udelukkende for trafiksikkerhedens skyld, vi ønsker sådan et skilt - intet andet, for nogen gange er trafikken så voldsom med lange køer ind gennem Bramdrupdam.

Nu vil MF Eva Kjer Hansen (V) have trafikminister Hans Christian Schmidt (V) til at gøre noget ved problemet. Det er ikke rimeligt, at Kolding ikke må, når de to andre byer må, siger folketingspolitikeren til TV SYD.