Borgmester: Jeg er forbavset over flygtninge

Koldings borgmester Jørn Pedersen undrer sig på Facebook over, at mange nye flygtninge ikke vil bo på landet og derfor siger nej til den bolig kommunen tilbyder dem.

I et lettere sarkastisk opslag på Facebook skriver Jørn Pedersen ”Boligplacering af flygtninge i Kolding løst. ni af ti siger nej tak og finder selv”.

Jørn Pedersens reaktion kommer på baggrund af, at 10 ud af 10 flygtninge, der for nylig har fået asyl i Danmark, ikke vil bo i en bolig i henholdsvis Vonsild og Ødis.

De to ejendomme har plads til ti enlige flygtninge, der kan bo på hvert deres værelse. Begge boliger er blevet sat i stand, men de ti flygtninge vil ikke bo så langt udenfor Kolding By.

-Jeg er forbavset. Selvfølgelig vil vi gerne alle have en lækker 2-værelses lejlighed i centrum. Men netop når man kommer her som flygtning, bør det handle om at få tag over hovedet, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

Boligen her i Ødis skal efter planen huse seks flygtninge.
Boligen her i Ødis skal efter planen huse seks flygtninge.

 

Kolding Kommune har politisk besluttet, at nye flygtninge de skal fordeles rundt i kommunen for at undgå nye ghettoer og for at sikre en bedre integration.

-Jeg vil nu følge op på det her i integrationsafdelingen. Hvad kan vi gøre? Er det vores tilgang til det, der er forkert, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

Kommunerne er forpligtede til at tilbyde nye flygtninge en bolig. Det er et retskrav, men hvis de afviser, så har de ikke længere krav på kommunens hjælp til at løse deres boligsituation.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.