Borgmester: Køb trygt - hvis I følger vores anbefalinger

Et ungt par føler sig ført bag lyset af Vejle Kommune i en byggesag. Borgmesteren siger, at huskøbere i kommunen skal huske at læse kontrakten.

Et ungt par står til at få en ekstraregning på over en kvart million i forbindelse med købet af deres byggegrund. Parret stødte på problemer med jorden og bebrejder kommunen. Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) forsikrer fremtidige købere af byggegrunde i Vejle Kommune, at man trygt kan handle med kommunen. Dog skal man huske at læse købskontrakten grundigt igennem.

- Hvis man bruger de anbefalinger, som vi lægger i vores købskontrakter, så kan man trygt købe en grund af Vejle Kommune, siger borgmesteren til TV SYD.

Anja Kromann Larsen og Matthias Høxbro købte i foråret en byggegrund for 800.000 kroner af Vejle Kommune. Men grunden var ikke byggeklar. Så det er blevet et mareridt for parret, at de ikke selv har fået foretaget jordbundsprøver.

quote

Hvis man bruger de anbefalinger, som vi lægger i vores købskontrakter, så kan man trygt købe en grund af Vejle Kommune.

Arne Sigtenbjerggaard, borgmester, Venstre, Vejle Kommune

Først måtte der opgraves og fjernes 1.620 kubikmeter leret jord fra grunden, som ligger på Stenbukken 24 på Uhrhøj i Vejle. Dernæst har parret betalt for at få fyldt 1.200 kubikmeter sandfyld på grunden for at skabe et stabilt fundament. I alt giver det parret en uventet ekstraregning på mindst 300.000 kroner.

Parret har flere gange forsøgt at få kommunen i tale. Men først nu går Vejle Kommunes borgmester ind i sagen.

- Det er først et par dage siden, jeg er kommet ind i sagen. Derfor indkalder jeg til et møde, hvor parterne i fællesskab kan prøve at få udredt sagen. Jeg vil i hvert fald gerne høre sagen fra begge sider.

Borgmester noterer sig, at der har været dialog – også gennem advokat – men ved ikke, hvorfor der endnu ikke har været afholdt et møde.

- Nu er jeg jo borgernes ombudsmand. Så jeg synes, det er en rigtig god idé, at vi sætter os sammen og får sagen udredt. For det er altid ulykkeligt, når man kommer i en situation, hvor man synes, at man har fået en dårlig behandling, slutter borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V).