Borgmester: Vi skal erobre job tilbage fra øst-europæerne

Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen (V) vil erobre mange af de job tilbage, som øst-europæere nu har og besætte dem med ledige kontanthjælpsmodtagere.

Hedensted Kommune har 700 kontanthjælpsmodtagere, som mangler et job - og samtidig er 1400 job i kommunens virksomheder besat med arbejdskraft fra Østeuropa.

Det vil borgmester Kirsten Terkilsen gerne ændre på. Derfor har Hedensted Kommune inviteret alle interesserede kontanthjælpsmodtagere til at møde op på Aktivcentret mandag morgen, hvor de fremmødte vil blive tilbudt en jobsamtale på virksomhed i løbet af de næste 14 dage.

Initiativet kommer efter, at Hedensted Kommune har mødt kritik for, at flygtninge kommer i job-forløb på bl.a. Jysks centrallager i Uldum, mens danske ufaglærte går ledige i kommunen.  Fagforeningen 3Fs lokale formand Ole Hansen har også rejst tvivl om, at der overhovedet er job i Hedensted til interesserede kontanthjælpsmodtagere.

I TV SYD søndag aften sagde borgmester Kirsten Terkilsen, at kommunen har aftaler med virksomheder om jobsamtaler klar - og så pegede hun også på, at hun gerne så, at kontanthjælpsmodtagerne erobrede nogle af de mange job tilbage, som østeuropæisk arbejdskraft i dag bestrider.

- Samfundsmæssigt har vi en kæmpe interesse i at kontanthjælpsmodtagerne kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Østeuropæerne tager penge og velfærdsydelser med hjem, mens danskere går ledige. Det er det, som vi skal forsøge at få vendt, siger Kirsten Terkilsen.

Hedensted Kommune har den 8.-laveste ledighed i Danmark med en ledighedsprocent på 2.9.