Borgmester vil give afviste byggeplaner nyt liv

Esbjergs borgmester øjner ny mulighed for at gennemføre byggeplaner, der ellers var sat en stopper for. Naturorganisation maner til ny kamp

Johnny Søtrup, Esbjerg Kommunes Venstre-borgmester, står og kigger ud over et område her ved udkanten af rigmandskvarteret Hjerting i Esbjerg.

- Jeg håber, at vi nu kan få lov til at udstykke 50-60 grunde her, så vi kan få de attraktive boliger, som vi i så mange år har ønsket os her, siger han til TV SYD.

Håbet er vakt efter Venstre-regeringen fremkom med sin Vækstplan. Den åbner op for, at kommunerne i langt højere grad selv skal bestemme, hvor de vil bygge. Også i kystnære områder.

Ialt har borgmesteren bedt forvaltningen om at se på områder i Esbjerg, der kan bebygges med 75-80 boliger.

- Det er vigtigt for os at kunne tilbyde attraktive boliger, så vi kan få flere borgere til byen. Vi håber jo på, at nogle af de statslige arbejdspladser vi har fået til kommunen, betyder at nogle vil bosætte sig her, siger Johnny Søtrup.

Knap så begejstret er Leif Wagner Jørgensen. Han er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Esbjerg. Han og borgmesteren har før krydset klinger netop om nogle af disse byggeplaner. Den gang fik Leif Wagner Jørgensen stoppet byggeplanerne. Af hensyn til naturen.

- Vi håber selvfølgelig på, at områderne - som det her i Hjerting - kan fortsætte med at være en del af de grønne områder i Esbjerg, siger han.

Området ved Hjerting ligger ganske tæt på anden bebyggelse. Det 200-300 meter til stranden. Her er også et skilt, der markerer at her begynder Nationalpark Vadehavet.

De to er helt uenige om området ligger tæt på kysten eller ikke. Og de er i det hele taget ikke enige om ret meget i den her sag. Som ligner en kamp mellem politikeres ønske om vækst og naturvenners ønske om at bevare naturen.