Borgmestre har ikke opgivet drømmen om politiskolen

Ejendommen, hvor den nye politiskole skal ligge, er købt og betalt. Men Sønderborg er ikke klar til at smide håndklædet i ringen. Det samme gælder Haderslev.

Grunden i Vejle, hvor den nye politiskole skal ligge, er blevet købt af Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet for 35 mio. kr. Men her kan en politiskole først være klar i 2020, siger Bygningsstyrelsen. Derfor vejrer andre kommune morgenluft for deres tilbud. Om ikke andet til en midlertidig løsning.

quote

Vi er villige til at stille skolen til rådighed for en overkommelig husleje

Erik Lauritzen, borgmester, (S), Sønderborg Kommune

Erik Lauritzen (S), borgmester, Sønderborg Kommune, har rakt en hjælpende hånd frem: Rigspolitiet kan benytte Sønderborgs gamle kaserner som en midlertidig løsning. Erik Lauritzen lægger dog ikke skjul på, at han gerne vil have regeringen til at ombestemme sig helt angående placeringen af politiskolen.    

- Jeg har på vegne af Sønderborg Kommune sagt, at bygningerne jo snart står tomme. Da de jo alligevel var i spil og efter vores mening den oplagte løsning som politiskole, så vil det være naturligt at benytte skolen som en overgangsløsning – eller ombestemme sig og placere skolen der permanent. Vi er villige til at stille skolen til rådighed for en overkommelig husleje, siger Erik Lauritzen til TV SYD.

Også Haderslev Kommune har været hurtige. Borgmester H.P. Geil (V) har sendt en mail til justitsminister Søren Pape (K):

- På baggrund af de seneste oplysninger om tidsplanen for den nye politiskoles indflytning i Vejle og den heraf opståede mulighed for en midlertidig placering, vil jeg gerne orientere dig om de meget fine muligheder i Haderslev.

- Kort sagt: Haderslev står parat med en midlertidig løsning, der operationelt er klar med udgangen af 2017. Det betyder, at besluttes det, at der skal etableres en midlertidig løsning, kan skolen huses på det gamle sygehus i Haderslev, hedder det i mailen.

Rigspolitiet oplyser, at de arbejder på en løsning, men har ikke ønsket at kommentere på en eventuel midlertidig løsning i Sønderborg.

Det ligger fast, at en midlertidig politiskole skal placeres i Jylland eller på Fyn.

Trine Bramsen, socialdemokratisk retsordfører, siger til TV SYD:

- Vi går ud fra, at den midlertidige løsning placeres i det vestlige Danmark. Det er jo netop for at få flere elever fra Jylland/Fyn, som tidligere har været underrepræsenteret.

Det er vedtaget, at de første elever til en vestdansk politiskole skal optages i 2018.