Borgmestrene i Horsens og Hedensted glæder sig over udvidelsesplaner for E45

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) og regeringen vil nu sætte gang i udbygningen af motorvej E45 mod Aarhus. Det glæder borgmestrene i Horsens og Hedensted, selvom det i første omgang alene er strækningen fra Skanderborg til Aarhus, der får tre spor.

Bilkøer og forsinkelser er hverdagskost for de mange pendlere mellem trekantområdet og Aarhus . Derfor foreslår regeringen at udbygge motorvejsstrækningen med et ekstra spor i hver retning - i første omgang fra Skanderborg til Aarhus.

  -  Vi har i regeringen haft en udvidelse af E45 som topprioritet hele tiden. Det var netop derfor, vi skrev det ind i regeringsgrundlaget.    Derfor glæder det mig meget, at vi nu afsætter 500 millioner til en udvidelse af strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S.  Det vil være til glæde for trafikanterne på strækningen. Og det vil være en rigtig god investering for hele samfundet, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt om udvidelsesplanerne, der er en del af regeringens finanslovsforslag.

Med udvidelsen kommer der et ekstra spor i hver retning. Rent praktisk vil det ske ved at inddrage dele af midterrabatten, som på nuværende tidspunkt er 12 meter bred på hele strækningen.

Projektet kommer til at koste omkring 500 millioner kroner.

Kommunerne fra Vejle i syd til Randers i nord har længet kæmpet for en udvidelse til tre spor.
Kommunerne fra Vejle i syd til Randers i nord har længet kæmpet for en udvidelse til tre spor.

Udmeldingen møder stor begejstring hos borgmestrene i Business Region Aarhus, som sammen med østjyske virksomheder og andre beslutningstagere siden efteråret 2014 har arbejdet målrettet på at afhjælpe trængslen på E45 på strækningen fra Vejle til Randers.

Blandt de glade borgmestre i Business Region Aarhus er Kirsten Terkelsen (V), fra Hedensted og Peter Sørensen (S) fra Horsens.

- Vi ser planerne om udvidelse af strækningen Skanderborg - Aarhus som et tegn på, at hele strækningen fra Vejle og nordpå også vil blive tresporet på sigt. Det er utroligt vigtig for vores erhversvsudvikling, siger Horsens-borgmester Peter Sørensen til TV SYD.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.