Branderup Mejeri sikrer arbejdspladser med mozzarella

Arla investerer omkring 80 millioner kroner i en ombygning af Branderup Mejeri, der ligger mellem Løgumkloster og Toftlund.

Mejeriet skal fremover producere mozzarella-ost i stedet for gul ost, og samtidig udvides kapaciteten fra 18.000 ton til 25.000 ton om året.

Der er gode vækstmuligheder for mozzarella på mange af Arlas markeder ? især i Kina, Mellemøsten og Rusland, der er tre af Arlas strategiske vækstmarkeder uden for EU.

Branderup Mejeris nuværende produktion af hård gul ost flyttes til andre mejerier. En del af produktion vil blive flyttet til andre Arla-mejerier som det danske Taulov Mejeri, mens en anden del allerede er ved at blive flyttet til Arlas mejeri i Sonthofen i Sydtyskland.

Ombygningen af Branderup Mejeri kommer til at foregå i vinterhalvåret 2014/2015, da mælkeindvejningen traditionelt set er lavere i denne periode. Det betyder, at Branderup Mejeri forventes at være klar til at producere mozzarellaost, når mælkeindvejningen topper i 2015.

Ombygningen af mejeriet kræver en detaljeret planlægning af eksempelvis produktionen og mælkeindvejningen. Og så kræver den, at medarbejderne er omstillingsparate.

- Det bliver en omvæltning for medarbejderne, og omlægningen kræver, at vi er omstillingsparate. Men jeg har tiltro til, at vi kommer godt igennem processen, siger Henrik Jessen, der er mejerichef på Branderup Mejeri.

Branderup Mejeri har i dag ca. 80 medarbejdere, og Arlas forventning er, at investeringen i mejeriet kan langtidssikre det nuværende antal arbejdspladser på mejeriet.