Se stregerne: Sådan gør Enhedslisten nar af havnebestyrelse

Enhedslisten i Vejle har lavet et satirehæfte med omkring 40 tegninger om den meget omtalte havnesag. Og der er flere på lager.

Enhedslisten har haft et redaktionsudvalg til at redigere hæftet, som er trykt i 2500 eksemplarer. Tegningerne er anonymiseret, for målet er ikke at hænge enkeltpersoner ud, men at gøre opmærksom på den moral, der åbenbart er i Vejle Byråd.

- Satiretegningerne er kun endnu en måde at holde liv i debatten om, hvad der sker på Vejle Havn og i kommunen, siger Lasse Egelund, byrådsmedlem for Enhedslisten.

- Vi prøver at holde det så neutralt som muligt. Og ikke partipolitisk. Vi vil gerne holde liv i sagen og pege på den kultur, der har bredt sig i kommunen.

- Siden sagen blev sendt til politiet, har der været umuligt at få noget nyt at vide. Og tegningerne er mødt med larmende tavshed fra den anden side af byrådssalen, siger Lasse Egelund videre.

- Jeg har fået mange reaktioner i alle retninger. Nogle har været sure over en enkelt tegninger, men når jeg har spurgt, om de kan finde faktuelle fejl i materialet, er de ikke vendt tilbage.

Redaktionsudvalget nåede frem til at have knap 100 tegninger.

- Vi har valgt at bringe de mindst skarpe i første omgang. Men det kan være, at det her kun er version 1. Når vi nærmer os valget næste år, kan det være, at der kommer flere…

Christa Laursen, løsgænger, er en af dem, der direkte er nævnt i teksten. TV SYD har talt med det tidligere socialdemokratiske medlem af byrådet, men hun ønsker ikke at kommentere tegningen.

- Enhedslisten har åbenbart behov for at gøre opmærksom på, at de har et parti, siger hun til TV SYD.

 

Lasse Egelund fra Enhedslisten forklarer, hvorfor partiet laver satire-tegninger om Vejle Havn.