Byggebranchen kæmper med at finde folk nok

Syd- og Sønderjylland er det sted i Danmark, hvor det er sværest at finde folk til de ledige stillinger.

Virksomhederne i det sydjyske må gang på gang opgive at finde kvalificeret arbejdskraft til de ledige stillinger. I en periode på ti uger i foråret var der 1.997 jobs, som ikke kunne besættes, og det er en stigning på 40 procent i forhold til året før.

En af de brancher, der kæmper hårdest med at finde folk nok, er byggebranchen.

- Lige nu mangler jeg både murere, tømrere og struktører. En tre-fire mand af hver slags. Jeg hører det samme fra mine kolleger: vi mangler allesammen folk lige nu og et stykke fremad, og det hører vi også fra vikarbureauerne - de har heller ingen tømrere og murere, siger Kaj Bundgaard, der ejer tømrerforretningen Byggeriget i Vojens, til TV SYD. Han er samtidig lokalformand for Dansk Byggeri.

I flere måneder har Kaj Bundgaard søgt efter den rette arbejdskraft, men uden held. Det har nu fået konsekvenser for Byggeriget.

quote

Kunderne er utilfredse med, at vi ikke kan komme med det samme, når de ringer.

Kaj Bundgaard, tømrermester

- Det betyder dels, at kunderne er utilfredse med, at vi ikke kan komme med det samme, når de ringer. Og så betyder det også, at vores omsætning vil falde, fordi vi ikke kan lave de ting, vi gerne vil, siger Kaj Bundgaard.

Problemet er, at der er for få som vælger at tage de erhvervsfaglige uddannelser.

- Vores største udfordring er, at vi er nødt til at finde nogle flere elever, som har lyst til at blive håndværkere. Vi er nødt til at få nogle flere udlært, at vi kan få skaffet de folk, som der er brug for i byggebranchen, siger Kaj Bundgaard.