Vejle Havn: Massivt flertal sagde nej til at skifte revision

Byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen tabte en afstemning om at fyre Vejle Havns revisionsselskab. Han er træt af sagen, som fylder et år i denne tid.

Revisionsselskabet BDO stod for revisionen på Vejle Havn, mens havnens bestyrelse tog på studieture uden særligt faglingt indhold og havde privat- og overforbrug på tusindvis af kroner, uden revisionsselskabet slog alarm. Firmaet har igen fået tjansen med at kontrollere havnens regnskaber.

Den konservative byrådspolitiker, Dan Arnløv Jørgensen (K), ønsket valget af revisionsselskab for Vejle Havn på byrådets dagsorden.

- Revisionsselskabet har jo fejlet i sagen. De har i årevis ikke formået at finde de fejl og mangler - og uregelmæssigheder - som tilsyneladende haf været på Vejle Havn, siger han til TV SYD. Så er det jo svært at have tillid til revisionsselskabet, mener Dan Arnløv Jørgensen (K) og uddyber:

- BDO er sikkert et udmærket revisionsselskab, for vi bruger det også andre steder i kommunen, men vi burde have fundet et nyt selskab for at få opbygget tilliden til havnen igen. Det blev desværre stemt ned, siger Dan Arnløv Jørgensen til TV SYD.

Afslag på 100.000 kroner

Et flertal i byrådet bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og løsgængeren Christa Laursen er dog af en anden holdning. De mener godt, BDO kan fortsætte som Vejle Havns revisionsselskab. De lægger vægt på, at BDO har givet Vejle Havn et afslag på 100.000 kroner, og at revisionsselskabet har sat andre medarbejdere til at håndtere havnens regnskaber.

- Umiddelbart har vi en kritik af BDO. De har ikke gjort det godt nok, men de siger i deres handlinger, at de har begået en fejl. Jeg har tillid til, de har rettet til, og jeg tror heller ikke, der er nogen, der tør træde ved siden af nu, siger Folmer Kristensen fra Dansk Folkeparti til TV SYD.

Så du har tillid til BDO i forhold til Vejle Havn?

- Ja, jeg har tillid til dem. Jeg har ikke grund til andet. Vi bruger dem andre steder i kommunen, og så har de rettet op på det og sat andre folk på sagen. Samtidig har de givet os en billig pris – vi kan jo ligeså godt tage den fordel med.

 

 

 

Dan Arnløv Jørgensen (kons.) er træt af havnesagen i Vejle. Havde gerne set et andet revisionsselskab.