Campingpladser lider under regnen

De syddanske campingpladser mangler gæster. Blandt forklaringerne er det syddanske sommervejr, der har vist sig fra sin regnfulde side.

Et af stederne, hvor de godt kunne bruge noget mere sol, er Gl. Ålbo Camping ved Sønder Stenderup. Her er mange af campisterne interesserede i fiskeri og dykning – men selv det kan altså blive for vådt.

- I år er vejrbetingelserne ikke så gode. Det har været koldt, blæsende, og det har regnet, og det har betydet, folk ikke har følt sig så godt tilpas som i de tidligere år, fortæller Thomas Jurkschat, der er dykkerinstruktør fra Bielefeld.

Og den tese bekræfter Gl. Ålbo Campings ejer Klaus Hansen, der kan berette om, at nogle gæster er taget hjem efter få dage, selvom de har betalt for en hel uge på pladsen.

- Vores sæson har sådan set været den ringeste i 15-20 år. Vi kan huske, de andre år, hvor vi har haft campingplads, har det ikke regnet sådan hele tiden, siger Klaus Hansen, der tilføjer vejarbejdet ved Hamborg og grænsekontrollen til mulige forklaringer på den dårlige sæson.