Carl Holst: Ingen vestjyske sommerhuse til udlændinge

Regeringens plan om at sælge udvalgte sommerhuse til udlændinge har mødt stor modstand. Men Venstre lover, at den jyske vestkyst går fri.

I Regeringsgrundlaget, der blev udsendt i slutningen af november sidste år fremgik det, at regeringen - som et forsøg - ville give udlændinge lov til at købe danske sommerhuse.  

Det har i mellemtiden mødt stor modstand. Men nu lover Venstres Carl Holst, at sommerhusene langs den jyske vestkyst ikke bliver en del af forsøget. 

quote

Giver vi først køb på det forbehold, vi har, er jeg er nervøs for, at det vil bevæge sig ud på en glidebane.

Troels Ravn (S)

- Det skal være målrettet de steder, hvor man har svært ved at sælge og udleje sommerhusene. De kriterier er ikke gældende for den jyske vestkyst, siger Carl Holst (V) til TV SYD. 

Det er de til gengæld på Lolland, Falster og Sydsjælland. Her har man svært ved at udleje og sælge sommerhusene, så her kan forsøgsordningen muligvis blive en realitet. Men modstanderne frygter, at det er farligt at rode ved sommerhusreglen.

Hans Christian Schmidt (V) er ikke begejstret for at åbne for sommerhussalg til udlændinge. 

- Giver vi først køb på det forbehold, vi har, er jeg er nervøs for, at det vil bevæge sig ud på en glidebane, og at EU vil se det som en annullering af hele forbeholdet, siger Troels Ravn (S). 

Også inde for egne rækker er der kritik mod at lade udlændinge købe danske sommerhuse. 

- Vi vil få købere, der er meget mere velhavende og som kan købe sommerhusene bare for at have dem liggende og selv kun bruge dem to-tre uger om året. Det betyder noget for den vækst og omsætning, sommerhusene fører med sig i yderområderne, siger Hans Christian Schmidt (V).

Men Carl Holst forsikrer, at et forsøg ikke betyder, at man vil give afkald på sommerhusreglen i Danmark. 

- Vi er glade for den danske sommerhusregel. Den er til gavn for turismen og de danskere, der ønsker at erhverve sig et sommerhus, siger Carl Holst (V).

Sommerhusreglen i Danmark

Den danske sommerhusregel stammer helt tilbage fra vores indtræden i det daværende EF. Det nuværende EU. Danmark fik en undtagelses-bestemmelse, som betyder, at danskerne godt kan købe fritidshuse i andre EU-lande, men EU-borgere kan ikke købe i Danmark. Frygten var og er, at velhavere ikke mindst fra Tyskland i løbet af kort tid vil overtage alle danske sommerhuse.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.