Danmarks bedste brød var en hemmelighed til det sidste

Bager Alex Gustavsons vinderbrød blev først afsløret ved DM-finalen. Nu får kunderne også chancen for at sætte tænderne i brødet.

Det blev lidt sent for bageren fra Sønderborg, der tirsdag var i København for at deltage i konkurrencen om Danmarks bedste brød og kager.

Men i dag var DM-bageren igen i fuld gang med at ælte dej, så fuldkornsrugbrødet kan komme ud i butikken.

Vinderbrødet bliver bagt i en stenovn, der har en temperatur på 240 grader.

Alex Gustavson vandt i kategorien bedste fuldkornsbrød foran bl.a. bager Mikkel Hansen fra Pompei i Ribe. Forud er der brugt timer på at eksperimentere med forskellige ingredienser, og heldigvis faldt brødet i dommernes smag

- Jeg fik at vide, at dommerne var glade for, at det havde en saftig krumme og godt kunne lide styrken i brødet, siger Alex Gustavson til TV SYD.

Sådan ser det vindende brød ud.
Sådan ser det vindende brød ud.

Alex Gustavson er selvfølgelig lidt forsigtig med at afsløre hele opskriften på vinderbrødet, men vil godt fortælle, at der er brugt en ny type mel, og at der er lavet en særlig strøelse ovenpå brødet.

Samtidig er det vigtigt at dejen håndteres med tålmodighed.

Alex Gustavson har prøvet at vinde DM før med nogle af sine brød.

Prisen for at lave Danmarks bedste fuldkornsbrød var en sum penge. Dem har Alex Gustavson lovet, bliver brugt til en god middag til personalet i Byens Brødhus.