Danmarks længstsiddende sparekassedirektør takker af

Efter 37 år i direktørstolen hos Frøs Sparekasse går Kurt Jensen på pension. Planen er, at han trækker sig tilbage i april 2017

Frøs Sparekasse er i gang med et planlagt generationsskifte, så administrerende direktør gennem 37 år, Kurt Jensen, kan takke af til april 2017 og i god ro og orden overlevere opgaverne til en ny direktør, skriver Frøs Sparekasse i en pressemeddelelse fredag.

Kurt Jensen har været direktør, siden han var 24 år gammel, og efter 37 år i Frøs Sparekasse er han Danmarks længst siddende sparekassedirketør og nu klar til pensionen.

-Jeg er stolt over de gode resultater, vi sammen har opnået i Frøs Sparekasse. Alle gode resultater er blevet leveret af et fantastisk team, og det er et godt og naturligt tidspunkt at overlevere stafetten til en ny direktør, siger Kurt Jensen fra hovedkontoret i Rødding.

quote

Jeg har været privilegeret med et enestående team af medarbejdere, og sammen har vi nået mange milepæle, for eksempel, da vi for få år siden blev kåret som Europas Bedste Arbejdsplads i Paris. 

Kurt Jensen

Kurt Jensen blev direktør for Frøs Sparekasse i 1980 som 28-årig. Den gang var der 20 medarbejdere og to afdelinger – i dag er der 144 medarbejdere i 11 afdelinger.

Sparekassens egenkapital er gået fra 11 mio. kr. til 566 mio. kr., og indlånet er vokset fra 75 mio. kr. til 4.790 mio. kr.

-Jeg har været privilegeret med et enestående team af medarbejdere, og sammen har vi nået mange milepæle, for eksempel, da vi for få år siden blev kåret som Europas Bedste Arbejdsplads i Paris. Dygtige og tilfredse medarbejdere er en forudsætning for at skabe gode resultater og have glade kunder, siger Kurt Jensen.

Nu ser Kurt Jensen frem til mere tid til sin kone, børn og børnebørn, måske et par bestyrelsesposter, og så ikke mindst at få snørret løbeskoene og genoptage maratonløb.

Fakta om Frøs Sparekasse

  • Frøs Sparekasse er 144 år gammel
  • Blandt de 10 største sparekasser i Danmark
  • 1. halvår 2016: Stærkeste regnskab i sparekassens historie: Overskud før skat på 39 mio. kr.
    Indlån: 4.790 mio. kr., udlån: 2.529 mio. kr. Egenkapital: 566 mio. kr.
  • 11.000 garanter
  • 144 medarbejdere
  • 11 afdelinger i Rødding, Gram, Vejen, Ribe, Haderslev, Esbjerg, Kolding, Vejle, Fredericia, Aabenraa og Sønderborg